Keloğlan ile Dev Hikayesi – Cesaret ve Zekânın Gücü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ender
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ender

Yeni Üye

Keloğlan ile Dev Hikayesi

Keloğlan’ın cesaret dolu macerası! Zekâsı sayesinde devin dostu olan Keloğlan’ın hikayesini keşfedin.
keloğlan resmi.webp

Bir Zamanlar…

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, uzak diyarlarda fakir ama akıllı ve cesur bir genç yaşarmış. Adı Keloğlan’mış. Annesiyle birlikte küçük bir kulübede yaşar, tarlada çalışarak geçimlerini sağlarmış. Keloğlan, pratik zekâsı ve iyilikseverliğiyle bilinir, köydeki herkes tarafından sevilirmiş.

Keloğlan ve Devin Karşılaşması

Bir gün Keloğlan, ormandan odun toplamak için yola çıkmış. Yolun ortasında büyük bir mağara görmüş. Merakı ağır basan Keloğlan, mağaraya girince içeride korkutucu bir dev olduğunu fark etmiş. Ancak, zekâsı sayesinde dev ile iletişime geçmeye karar vermiş.

dev resmi.webp
Dev aniden uyanmış ve gür sesiyle kükremiş:

"Kim benim mağarama izinsiz girer? Seni küçük insan, şimdi seni yutmaz mıyım?"
Keloğlan, korkusunu yenerek tatlı diliyle cevap vermiş:

"Ey büyük dev! Sana zarar vermek için gelmedim. Ama yalnız olduğunu ve canının sıkıldığını düşündüm. Sana eğlenceli hikâyeler anlatabilirim, hatta senin için işler yapabilirim. Böylece sen de mutlu olursun."

Keloğlan’ın Zekâsı Kazandırıyor

Dev, Keloğlan’ın bu sözlerine şaşırmış ve ona bir teklif sunmuş:

"Üç gün boyunca bana iyi hikâyeler anlatırsan, seni serbest bırakırım. Ama anlatamazsan, seni yutarım!"
Keloğlan, üç gün boyunca dev için en güzel hikâyeleri anlatmış. Dev, her bir hikâyeyi dinledikçe kahkahalarla gülmüş, bazen de heyecanla kulak kesilmiş. Üçüncü günün sonunda dev, Keloğlan’ın zekâsına hayran kalmış ve ona zarar vermekten vazgeçmiş.

"Sen gerçekten akıllı bir insansın Keloğlan! Senin gibi bir dostum olsun isterim," demiş dev ve ona bir torba dolusu altın hediye etmiş.

Mutlu Son ve Dersler

Keloğlan, altınları alıp köyüne dönmüş. Annesiyle birlikte artık rahat bir hayat sürmüşler. O günden sonra dev de yalnız kalmamış, Keloğlan zaman zaman onu ziyaret edip yeni hikâyeler anlatmış.

Böylece, cesareti ve zekâsı sayesinde Keloğlan, hem kendisini hem de devin kalbini kazanmış. Onların dostluğu dillere destan olmuş.

Gökten üç elma düşmüş; biri bu masalı okuyana, biri anlatana, biri de tüm iyiliksever insanlara… 🍎🍏🍎

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri